Vratite svoj osmijeh uz pomoć zubnog implantata

NEDOSTAJE VAM JEDAN ILI NEKOLIKO ZUBI?

Vratite svoj osmijeh uz pomoć zubnog implantata

NEDOSTAJE VAM JEDAN ILI NEKOLIKO ZUBI?

Zubni implantati
Rijeka

Zašto zubni implantati?

Nedostatak jednog ili nekoliko zuba  možemo nadomjestiti na dva načina: ugradnjom zubnih implantata ili ugradnjom mosta na zube.

 

Kod ugradnje implantata za nedostatak jednog zuba, zubnu krunicu ugrađujemo na implantat.

Ako se radi o nedostatku više zuba, tada ugrađujemo most (odnosno više zubnih krunica) na zubne implantatime.

 

Drugo rješenje je ugradnja mosta na zube, no kod ove terapije potrebno je brusiti zdrave zube koji će  služiti kao njegovi nosači. Brušenjem nepovratno nanosimo traumu zubu zbog čega se smanjuje životni vijek zubnog mosta. 

 

Kao najbolje rješenje pokazali su se zubni implantati. Nekoliko je razloga zbog čega oni predstavljaju bolje rješenje od klasičnih mostova na zubima.

U tablici smo napravili usporedbu. 

 

Zubni implantatMost na zubima
Potreba za brušenjem zubaNEDA
Dugovječnost nadomjestka*Može biti doživotnaPotrebno mijenjati nakon 5-10 god
Trajanje terapije*4-7 mjeseci1-3 tjedna

*Podaci prikazuju prosječne vrijednosti. U pojedinim slučajevima moguća su i odstupanja 

POSTUPAK UGRADNJE ZUBNOG IMPLANTATA

Kako do savršenog osmijeh uz zubne implantate

Proces implantološke terapije se sastoji od 4 faze koje se ponešto razlikuju u koracima za donju, odnosno gornju čeljust.

Za više informacije, odaberite proces koji vas zanima.

PREGLED ILI UPIT

Smile Studio - Zubni implantat

PREGLED ILI UPIT

Pošaljite upit i naručite se na pregled. Osim pregleda u ustima i 3D skeniranja za potpunu analizu i kasniji prijedlog terapije potrebna nam je 3D rendgenska snimka.

Pročitaj više

Pošaljite upit i naručite se na pregled. Osim pregleda u ustima i 3D skeniranja za potpunu analizu i kasniji prijedlog terapije potrebna nam je 3D rendgenska snimka. Kada imamo sve ove podatke možemo utvrditi stanje vaših čeljusnih kostiju i okolnih struktura i nakon toga napraviti virtualno planiranje koje uključuje položaj implantata i budućeg zuba. Tada ćemo vam predložiti najbolju terapiju i detaljnu ponudu. Analiza, pregled, prijedlog terapije i izrada ponude su besplatni.

PRVI POSJET - Ugradnja implantata

Zubni implantat - postavljanje

PRVI POSJET - Ugradnja implantata

Kirurška ugradnja zubnog implantata u čeljusnu kost. Sam zahvat je bezbolan jer se radi pod lokalnom anestezijom te ne zahtijeva puno vremena – često traje kraće od izrade

Pročitaj više

Kirurška ugradnja zubnog implantata u čeljusnu kost. Sam zahvat je bezbolan jer se radi pod lokalnom anestezijom te ne zahtijeva puno vremena – često traje kraće od izrade ispuna, tj. plombe – 30-45 min. Ukoliko situacija s kosti to dozvoljava, moguće je odmah postaviti i privremenu krunicu.

DRUGI POSJET - Uzimanje otiska

3-6 MJESECI – MIROVANJE IMPLANTATA
Nakon ugradnje zubnog implantata potrebno je 3-6 mjeseci da zubni implantat u potpunosti sraste s kosti. Tijekom vezivanja implantata, pacijent ima privremeno rješenje.

DRUGI POSJET - Uzimanje otiska

Zubni implantati kao rješenje

DRUGI posjet - Uzimanje otiska

Nakon isteka vremena u kojem je zubni implantat mirovao, uzima se otisak za izradu krunice koji traje 30-45 min. 3-15 DANA je vrijeme između dva posjeta potrebno da se u

Pročitaj više

Nakon isteka vremena u kojem je zubni implantat mirovao, uzima se otisak za izradu krunice koji traje 30-45 min.


DRUGI POSJET - Uzimanje otiska

DANA je vrijeme između dva posjeta potrebno da se u zubotehničkom laboratoriju prema otisku izradi metal-keramička, cirkon-keramička ili puna keramička krunica. Materijal izrade odabire pacijent.

TREĆI POSJET – Fiksiranje protetskog rada

Savršen osmijeh sa implantatom

TREĆI POSJET – Fiksiranje protetskog rada

Postavljanje novog zuba koji će svojim izgledom i funkcionalnošću trajno nadomjestiti nedostatak prirodnog. Edukacija pacijenta o načinu održavanja implantata i novog zuba koja traje 20-45 min.

Postavljanje novog zuba koji će svojim izgledom i funkcionalnošću trajno nadomjestiti nedostatak prirodnog. Edukacija pacijenta o načinu održavanja implantata i novog zuba koja traje 20-45 min.

Možemo vam pomoći! Nazovite nas na +385 (0)51 678 678 ili +385 (0)51 678 679 ili nam pošaljite upit!

ŠTO MORAMO ZNATI

Sve što trebate znati o zubnim implantatima

First

Zubni implantat je koštani usadak napravljen od visokokvalitetnog materijala – titana te posebno obrađene površine koji služi kao nosač za krunice i mostove kojima možemo nadoknaditi izgubljeni zub ili više njih.

U Smile studiu možete ugraditi zubni implantat već od 510,00 eur. U cijenu zubnog implantata uključena je: analiza, zubni implantat, kirurška ugradnja implantata s anestezijom te post-operativne kontrole. Pošaljite nam upit ili se naručite na pregled pa ćemo vam uz prijedlog terapije napraviti i točnu financijsku ponudu, potpuno besplatno.
Za detaljne konzultacije oko implantološkog zahvata potrebna nam je digitalna panoramska RTG slika tj. ortopan i 3D rendgenološka snimka.

Vrlo je mali rizik neuspjeha kod implantološke terapije. Na svjetskom nivou implantološka terapija bi trebala imati uspješnost od 98%.

Smile studio ima istu uspješnost zahvaljujući podrobnom pregledu kandidata, vrlo detaljnom planiranju i izvođenju zahvata i kasnijem kontinuiranim praćenjem i kontrolama.

Postupak ugradnje izvode liječnik specijaliziran za implantologiju, u moderno opremljenoj ordinaciji uz lokalnu anesteziju, potpuno bezbolno. Sam postupak traje vrlo kratko – oko 20 min za ugradnju jednog do najviše 120 min kad se ugrađuje više implantata.
Nakon ugradnje, implantate ostavljamo da miruju u kosti, i to u gornjoj čeljusti 4-6 mjeseci, a u donjoj 2-3 mjeseca kako bi došlo do potpune integracije implantata s čeljusnom kosti. Za to vrijeme implantati su „nevidljivi“ u usnoj šupljini, jer se nalaze u kosti. 

Već dan nakon ugradnje jednog implantata moći ćete potpuno normalno obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Kod nas ćete dobiti sve potrebne informacije vezane za oporavak te sredstva za ublažavanje boli ili infekcije. Kod ugradnje više implantata preporučamo odmaranje 1-2 dana.

Da bi ubrzali cijeljenje, proces srastanja implantata te postigli bolju kvalitetu kosti oko implantata u pojedinim slučajevima koristimo PRGF-Endoret tehnologiju. Neposredno prije samog zahvata pacijentu izvadimo malu količinu krvi iz koje centrifugiranjem izdvojimo plazmu bogatu faktorima rasta (plasma rich growth factor) koju stavljamo na kost oko implantata što ubrzava zacjeljenje.

Smile studio može pohvaliti certifikacijama za ugradnju nekoliko implantoloških sistema. Iz ponude izdvajamo zubne implantate s doživotnim jamstvom najpriznatijeg svjetskog proizvođača Nobel Biocare te implantante švedskih kompanija AstraTech i AlphaBio.

Nobel Biocare dodijelio je ordinaciji certifikat “Recommended clinic for Nobel Biocare implants” (preporučena klinika za ugradnju Nobel Biocare implantata).

Uvijek se pobrinemo da pacijent ima nekakvo privremeno rješenje. Ukoliko situacija to dozvoljava, na implantate u istom ili slijedećem danu ugrađujemo privremene zube. Ostala rješenja moguća su ovisno o situaciji i položaju zuba.

Za cijeli postupak koji uključuje ugradnju implantata, fazu mirovanja, uzimanje otiska, izradu i ugradnju trajnog protetskog rada potrebno je 3-4 mjeseca ako se radi o donjoj čeljusti, odnosno 6-7 mjeseci za gornju čeljust.

Pogrešno je mišljenje da se implantatima ništa ne može dogoditi. Što se tiče vijeka trajanja dentalnog implantata, važno je napomenuti da je dentalna implantologija timski rad u kojem sudjeluju implantolog, protetičar, zubni tehničar i, naravno, pacijent. Drugim riječima, sve karike u tom lancu moraju besprijekorno funkcionirati ako želimo dugovječan dentalni implantat. Vrlo bitan faktor za dugovječnost implantata je oralna higijena te redovita kontrola (1-2 puta godišnje). Ukoliko pažljiva higijena izostane dolazi do stvaranja plaka koji se vremenom pretvara u kamenac, a on dovodi do povlačenja zubnog mesa i kosti. Na taj način implantati gube svoju koštanu potporu što u krajnjim slučajevima može dovesti i do ispadanja samog implantata (slično kao parodontoza). Ukoliko je pacijent pušač uspjeh samog zahvata i daljnjeg održavanja implantata smanjuje se.

NAŠ STRUČNJAK

Dr. Damir Mikšić

Edukacija

Diplomirao je na studiju stomatologije u Rijeci 1997. godine s visokim ocjenama. Završetkom studija nastavio se educirati u zemlji inozemstvu (Rijeka, Zagreb, Milano, Beč, Berlin, Lisabon…), stječući znanje od svjetski priznatih profesora kao što su dr. Lindhe, dr. Dragoo, dr. Jovanovich, dr. Malo, dr. Anitua i mnogi drugi.

Član je Hrvatske stomatološke komore. Vlasnik je licenci za niz implantoloških sustava od kojih bi istaknuli Astra Tech i Nobel Biocare. Nobel Biocare mu je kao jednom od rijetkih u Hrvatskoj dodijelio niz certifikata „recomended clinic for Nobel Biocare implants“.

2016. stekao zvanje specijalist za regeneraciju u dentalnoj implantologiji i parodontologiji na prestižnom sveučilištu bolnice Charite u Berlinu.

Među prvima u Hrvatskoj stekao je licencu za PRGF tehnologiju.

Sa suprugom je vlasnik stomatološke ordinacije od 2003. Govori engleski, talijanski i njemački.

NOBEL BIOCARE

preporučuje Smile Studio stomatološku ordinaciju

Bez kompromisa kada je kvaliteta u pitanju

Zubni implantat Nobel-Biocare-0

Vrhunska estetika

Prirodan izgled zuba

Zubni implantat - botiss_logo-bw

Biomaterijali

ŠTO KAŽU NAŠI PACIJENTI

5.0
facebook logogoogle logo
5
195
4
0
3
0
2
0
1
2

JAVITE NAM SE VAŠIM PITANJIMA

Želite znati više o zubnim implantatima?

Dr. Paravić prima rezervacije za zahvate početkom 2023. u Smile Studio ordinaciji.

Dr. Paravić će nas posjetiti u Smile Studio ordinaciji 26., 27., 28. i 31. srpnja.