Ljuskice kao rješenje za estetske nedostatke prednjih zuba
28187
post-template-default,single,single-post,postid-28187,single-format-standard,bridge-core-2.5.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
Zubne Ljuskice

Zubne ljuskice kao rješenje za estetske nedostatke prednjih zuba

Smeta Vam oblik prednjih zuba, i položaj zuba koji ne želite riješiti ortodontskom terapijom? Imate velike bijele ispune na prednjim zubima koji vam se ne sviđaju? Mijenjali bi boju zubiju?

Da bi bili sretni i nasmijani, zadovoljni svojim osmijehom estetska stomatologija se potrudila da vam ponudi rješenja. Ovisno o tome što bi korigirali stomatolog vam može predložiti kao rješenje zubne ljuskice i krunice.

Možda će vam termin zubne ljuskice biti nov, no u stomatologiji nije. Postoji već niz godina i radi se o vrlo kvalitetnom proizvodu za rješavanje manjih estetskih nedostataka. Kao što samo ime kaže to je tanka ljuskica debljine od 1-1,5 milimetra koja se stavlja na prethodno pripremljenu prednju površinu prednjih zuba.

Koji estetski nedostaci zuba se mogu ispraviti ljuskicama?

Boja – Ukoliko niste zadovoljni bojom prednjih zubiju, a zube koje bi promijenili nemaju ispune ili su oni manji, ljuskica će biti rješenje.

Veličina – Promijenili biste veličinu prednjih zuba? Jedan je prevelik drugi premalen. Preširok ili preuzak. Voljeli biste da su simetrični i da postoji sklad. Ljuskice su rješenje.

Postupak izrade i postavljanja zubnih ljuskica

Postavljanje ljuskica-postupak

Ukoliko ste se odlučili u dogovoru sa stomatologom za ovakvo rješenje stomatolog mora prvo pripremiti zub. Velika prednost ovakvog rada je što se skida vrlo malo zubne strukture, od 0,5 do 1,5 milimetar.

Nakon što se zub pripremio, uzima se otisak koji odlazi u zubotehnički laboratorij gdje se izrađuje ljuskica. Izrađuje se od keramike posebnih karakteristika koja omogućava izradu ovako tankih nadomjestaka. Rjeđe se upotrebaljavaju i kompozitni materijali. Nakon što je ljuskica izrađena vraća se u ordinaciju, te ako su pacijent i stomatolog zadovoljni postignutim rezultatom ljuskica se cementira.

Bez boli i oštećenja zubi

Bitno je naglasiti da se prilikom postavljanja ljuskica zubi gotovo i ne oštećuju, pacijent ne osjeća bol niti u jednoj fazi rada, a zahvat je vrlo nježan i za zubno meso.

Izbor poznatih osoba

Tulisa-ljuskice

Estetski rezultati postavljanja ljuskica znaju uistinu biti zapanjujući pa stoga ne čudi da su se i mnoge poznate osobe odlučile upravo za ovu vrstu tretmana koji daje potpuno prirodan i prelijep osmijeh.

Cijena

U Smile studiu ljuskice možete izraditi već od 2.200 kn. U cijenu izrade ljuskice uključeno je: priprema zuba, uzimanje otisaka, izrada i postavljanje ljuskice. Budući da svaki pacijent ima drugačije stanje, za preciznu financijsku ponudu potrebno je napraviti pregled koji je u potpunosti besplatan kao i izrada ponude.

Više detalja vezanih za proces postavljanja ljuskica i odgovore na učestalo postavljena pitanja možete pronaći i na našim web stranicama.
Naručite se na besplatan pregled!

Autor: Dr. Damir Mikšić, Smile Studio