UMORNI STE I NERVOZNI ZBOG NEMIRNOG SNA?

SMILE STUDIO RIJEŠIT ĆE VAS HRKANJA U JEDNOM DANU!

UMORNI STE I NERVOZNI ZBOG NEMIRNOG SNA?

SMILE STUDIO RIJEŠIT ĆE VAS HRKANJA U JEDNOM DANU!

ZBOGOM HRKANJU

Korištenjem Sliensora, male i praktične udlage koju ćemo prema modelu vaše čeljusti u Smile studiu izraditi u jednom danu, zauvijek ćete se riješiti problema s hrkanjem te opasnim prekidom disanja u snu – apnejom. Osigurajte sebi i svojem partneru zdravlje i miran san!

 

Silensor udlaga

Zašto hrčemo?

Spavanjem dolazi do opuštanja svih mišića u tijelu pa tako i onih koji održavaju dišne putove prohodnima. Kod nekih ljudi, posebno ako spavaju na leđima, meko nepce se spušta, a jezik pada prema stražnjoj stijenci ždrijela čime se jako suzuje prostor dišnog puta. Zrak kroz to područje počinje strujati brže što dovodi do titranja mekog nepca i njegove resice, a to proizvodi zvuk kojeg poznajemo kao hrkanje.

A zašto je hrkanje opasno?

Samo hrkanje, osim što proizvodi buku do razine one na prometnoj cesti, nije opasno. Ali ako se u jednom trenutku dušnik potpuno zatvori, dolazi do prekida disanja – apneje. Svaki put kad u snu prestanemo disati, na nekoliko sekundi ili minuta, mozak reagira na pad razine kisika u krvi i pokreće postupak djelomičnog buđenja otpuštanjem hormona stresa. Apneja se ne javlja kod svih ljudi koji hrču, ali se može javljati godinama i do 400 puta u toku jedne noći, a da je uopće ne budemo svjesni. Isprekidani san dovodi do kroničnog umora što smanjuje mogućnost koncentracije i radnu sposobnost te povećava rizik od depresije. A dugoročna izloženost hormonima stresa povećava rizik pojave visokog krvnog tlaka te srčanog i moždanog udara.

Zato je i u slučaju da vaš partner ima toliko čvrst san da mu vaše hrkanje ne smeta ili spavate sami, važno spriječiti apneju u snu.

POSTUPAK IZRADE SILENSOR UDLAGE

Ekipa emisije HRT-a “ŽIVOT UŽIVO” bila je gost u našoj ordinaciji dentalne medicine, a povod je bio problem hrkanja i njegovo rješavanje uz pomoć Silensor-a. U prilogu smo pokušali pokazati način izrade Silensor udlage te njenu primjenu u praksi.

Kako Silensor udlaga djeluje?

Silensor udlaga drži donju čeljust u pravilnom položaju te sprječava zapadanje donje čeljusti i jezika prema natrag čime se dišni put drži potpuno otvorenim. Napravljena je po mjeri za svakog pacijenta te je stoga izuzetno udobna za nošenje te ima skoro 100-postotnu djelotvornost u rješavanju problema s hrkanjem i pojavom apneje u snu.

Je li Silensor trajan? Kako se održava?

Silensor je izrađen od trajnog, nemetalnog materijala koji se lako održava (četkanjem četkicom) i traje godinama. Smile studio daje dvogodišnju garanciju na vašu Silensor udlagu.

Kome je Silensor namijenjen?

Statistike pokazuju da u dobi od 30 godina 5 posto žena i 20 posto muškaraca hrče. Sa 60 godina taj postotak kod oba spola iznosi između 40 i 50 posto! Inače, računa se da čovjek na leđima provede 37 posto svojeg „spavajućeg“ staža, a taj je položaj za hrkače najnepovoljniji. Debljina, pušenje, alergije, problemi sa sinusima te konzumacija alkohola i sedativa povećavaju probleme s hrkanjem.
Silensor je namjenjen svima koji taj problem imaju jer gotovo nema zapreke za njegovo korištenje. Jedino je važno napomenuti da Silensor mogu koristiti i djelomično bezubi pacijenti, ali ne i pacijenti koji su potpuno bez zubi. U tom se slučaju ne može osigurati ispravna stabilizacija udlage na čeljusti pa ona ne može djelovati.

Hrkanje-Apneja-prikaz

Faza 1. - Normalno disanje

Faza 2. - Hrkanje

Faza 3. - Apneja

Što kažu naši klijenti

5.0
facebook logogoogle logo
5
86
4
0
3
0
2
0
1
0

TREBATE VIŠE INFORMACIJA? POŠALJITE NAM UPIT.

Pristajem na politiku privatnosti Smile studia.

Dr. Paravić će nas posjetiti u Smile Studio ordinaciji 25. i 26. svibnja.