Loader
Zbogom hrkanju | Smile Studio
14897
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14897,bridge-core-2.5.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-24.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

ZBOGOM HRKANJU

Korištenjem Sliensora, male i praktične udlage koju ćemo prema modelu vaše čeljusti u Smile studiu izraditi u jednom danu, zauvijek ćete se riješiti problema s hrkanjem te opasnim prekidom disanja u snu – apnejom. Osigurajte sebi i svojem partneru zdravlje i miran san!
Silensor udlaga
Zašto hrčemo?

Spavanjem dolazi do opuštanja svih mišića u tijelu pa tako i onih koji održavaju dišne putove prohodnima. Kod nekih ljudi, posebno ako spavaju na leđima, meko nepce se spušta, a jezik pada prema stražnjoj stijenci ždrijela čime se jako suzuje prostor dišnog puta. Zrak kroz to područje počinje strujati brže što dovodi do titranja mekog nepca i njegove resice, a to proizvodi zvuk kojeg poznajemo kao hrkanje.

A zašto je hrkanje opasno?

Samo hrkanje, osim što proizvodi buku do razine one na prometnoj cesti, nije opasno. Ali ako se u jednom trenutku dušnik potpuno zatvori, dolazi do prekida disanja – apneje. Svaki put kad u snu prestanemo disati, na nekoliko sekundi ili minuta, mozak reagira na pad razine kisika u krvi i pokreće postupak djelomičnog buđenja otpuštanjem hormona stresa. Apneja se ne javlja kod svih ljudi koji hrču, ali se može javljati godinama i do 400 puta u toku jedne noći, a da je uopće ne budemo svjesni. Isprekidani san dovodi do kroničnog umora što smanjuje mogućnost koncentracije i radnu sposobnost te povećava rizik od depresije. A dugoročna izloženost hormonima stresa povećava rizik pojave visokog krvnog tlaka te srčanog i moždanog udara.

Zato je i u slučaju da vaš partner ima toliko čvrst san da mu vaše hrkanje ne smeta ili spavate sami, važno spriječiti apneju u snu.

Kako Silensor udlaga djeluje?

Silensor udlaga drži donju čeljust u pravilnom položaju te sprječava zapadanje donje čeljusti i jezika prema natrag čime se dišni put drži potpuno otvorenim. Napravljena je po mjeri za svakog pacijenta te je stoga izuzetno udobna za nošenje te ima skoro 100-postotnu djelotvornost u rješavanju problema s hrkanjem i pojavom apneje u snu.

Koliko košta izrada Silensora?

Cijena izrade Silensor udlage je 2.700 kn. U cijenu je uključeno uzimanje otiska čeljusti, izrada modela čeljusti te sama izrada Silensor udlage.

Je li Silensor trajan? Kako se održava?

Silensor je izrađen od trajnog, nemetalnog materijala koji se lako održava (četkanjem četkicom) i traje godinama. Smile studio daje dvogodišnju garanciju na vašu Silensor udlagu.

Kome je Silensor namijenjen?

Statistike pokazuju da u dobi od 30 godina 5 posto žena i 20 posto muškaraca hrče. Sa 60 godina taj postotak kod oba spola iznosi između 40 i 50 posto! Inače, računa se da čovjek na leđima provede 37 posto svojeg „spavajućeg“ staža, a taj je položaj za hrkače najnepovoljniji. Debljina, pušenje, alergije, problemi sa sinusima te konzumacija alkohola i sedativa povećavaju probleme s hrkanjem.
Silensor je namjenjen svima koji taj problem imaju jer gotovo nema zapreke za njegovo korištenje. Jedino je važno napomenuti da Silensor mogu koristiti i djelomično bezubi pacijenti, ali ne i pacijenti koji su potpuno bez zubi. U tom se slučaju ne može osigurati ispravna stabilizacija udlage na čeljusti pa ona ne može djelovati.

Hrkanje-Apneja-prikaz

POSTUPAK IZRADE SILENSOR UDLAGE

Ekipa emisije HRT-a “ŽIVOT UŽIVO” bila je gost u našoj ordinaciji dentalne medicine, a povod je bio problem hrkanja i njegovo rješavanje uz pomoć Silensor-a. U prilogu smo pokušali pokazati način izrade Silensor udlage te njenu primjenu u praksi.

POŠALJITE UPIT ILI NAS NAZOVITE NA +385 (0)51 678 678 ILI 678 679