Bolje spriječiti, nego liječiti: vrijeme je za preventivni pregled

Bolje spriječiti, nego liječiti: vrijeme je za preventivni pregled

Početak je godine i vrijeme je idealno da se krene s novim odlukama i da se okrene novi list. Nadamo se da se među vašim novogodišnjim odlukama našla i briga o oralnom zdravlju te redoviti odlasci stomatologu. Svi znamo da je prevencija bolja od liječenja, te svi znamo da kada zub zaboli je prekasno. Zato nemojte čekati i obavite svoj godišnji preventivni pregled što prije.

Bolje spriječiti, nego liječiti

Zadovoljni klijent
Kontrolni pregled trebao bi biti svakih 6-12 mjeseci

Prevencija, kako joj sam naziv kaže, znači spriječiti. Preventivni pregled kod stomatologa detaljan je pregled zubi i zubnog mesa koji se provodi sa svrhom otkrivanja potencijalnih problema.

Osim pregleda u ustima vrlo često zatražimo rendgensku snimku zubiju i kosti.

Poneke bolesti u početku ne izazivaju nikakve simptome i zato smo mi tu da ih uočimo i riješimo na vrijeme. Kad se pojavi bolnost, osjetljivost na toplo, klimavost zuba već se radi o uznapredovalim problemima koji iziskuju složeniju terapiju, a ponekad više nije ni moguće spasiti zub.

Zato još jednom naglašavamo da je prevencija vrlo bitna. Našim pacijentima individualno određujemo koliko često bi bilo dobro da dođu na kontrolni pregled, obično je to između 6-12 mjeseci. 

Ne treba zanemariti i da ranim otkrivanjem bolesti štedite svoje vrijeme (manji broj posjeta), a i novac.

Rizična skupina pacijenata

Trudnice i dentalna higijena
U trundnoći preporuča se češće posjećivati stomatologa

Ako spadate u rizičnu skupinu pacijenata, kao što su trudnice, osobe s dijabetesom, srčani bolesnici ili ste skloni čestim bolestima zubnog mesa, karijesu, gomilanju zubnog plaka i kamenca, za vas su preventivni pregledi još važniji. Vama se savjetuje odlazak na preventivni pregled svaka tri do četiri mjeseca.

Preventivni pregled kod djece

Preventivni pregled kod djece
Djeci se preporučuje pregled 2 puta godišnje

Kada je riječ o djeci, važno je da ih se od malih nogu privikava na održavanje oralne higijene te redovite posjete stomatologu. Djeca bi trebala posjećivati stomatologa najmanje dva puta godišnje.

Prevencija i edukacija

U Smile Studiu veliku pažnju posvećujemo i edukaciji pacijenata kako bismo pomogli u postizanju i održavanju zdravlja usne šupljine. Doktorica Tamara posjeduje međunarodni iTOP (individualni Trening Oralne Preventive) certifikat koji joj omogućava da podučava o pravilnoj oralnoj higijeni i prenosi svoje znanje na pacijente.

Čuvajte svoje zdravlje i zdravlje svoje usne šupljine. Ne zaboravite da je ključ uspješnog liječenja upravo rana dijagnoza. Smile Studio vam uvijek stoji na raspolaganju za sva vaša pitanja. Mi ćemo se pobrinuti za vaše bezbolno i antistresno iskustvo te učiniti sve što je u našoj moći da iz naše ordinacije izađete sretni i zadovoljni.Dr. Paravić prima rezervacije za zahvate početkom 2023. u Smile Studio ordinaciji.

Rezerviraj svoje besplatne konzultacije ili termin u razdoblju od 26. do 30. kolovoza već danas!