Pjeskarenje zubi

Uz pjeskarenje zubi do blistavog i zdravog osmijeha

Pjeskarenje zubi, kao što već vjerojatno znate, postupak je uklanjanja neželjenih naslaga  s površine zuba. Osim naslaga, pjeskarenjem se vrlo učinkovito mogu ukloniti i neželjena obojenja.

Iako ovaj postupak nazivamo „pjeskarenjem“, on nema nikakve veze s pijeskom. Što je pjeskarenje, kako se izvodi i što nakon postupka, pročitajte u našem novom blogu.

Što je pjeskarenje zubi?

Standardni stomatološki postupak kojim se s površine zuba uklanjaju naslage i pigmentacije. Najčešće se kao suspenzija za pjeskarenje koristi natrijev bikarbonat (kalcijev karbonat) koji je dovoljno grub da otkloni naslage, ali istodobno dovoljno nježan kako ne bi oštetio caklinu. Osim naslaga, pjeskarenjem se vrlo učinkovito mogu ukloniti i neželjena obojenja (mrlje na zubima od pušenja, kave, crnog vina ili tamnih voćnih sokova).

Izbjeljivanje zubi rezultati prije i kasnije

Koliko dugo traje?

Pjeskarenje zuba brz je i bezbolan postupak koji se često preporučuje pacijentima tijekom rutinskih oralnih pregleda. U prosjeku je potrebno približno 15-30 minuta. Postupak obično ne uzrokuje nuspojave, međutim neki se pacijenti žale na kratkotrajnu osjetljivost zuba.

Što nakon postupka?

Dugotrajnost učinka uvelike ovisi o pažnji pacijenta. Redovitom dnevnom higijenom koja uključuje četkanje zuba ujutro i navečer i upotreba interdentalnih četkica može se održati dobiveni rezultat dugo.

Pjeskarenje vraća prirodnu bjelinu zuba i dubinski ih čisti. Preporučuje se napraviti pjeskarenje jednom godišnje. Neki pacijenti podložniji su nakupljanju kamenca i doista ga je iz preventivnih razloga potrebno uklanjati svaka tri mjeseca. Kod drugih pak prođe i tri godine od čišćenja kamenca i pjeskarenja zubi, a naslage kamenca su minimalne.

Ono što je najvažnije su redoviti kontrolni pregledi na kojima će se lako utvrditi koliko često je potrebno pjeskariti zube.

Ako i vama treba pjeskarenje zubi ili samo želite saznati više o samom postupku, slobodno nas kontaktirajte.

Smile Studio
SmileStudioDr. Paravić prima rezervacije za zahvate početkom 2023. u Smile Studio ordinaciji.

Rezerviraj svoje besplatne konzultacije ili termin u razdoblju od 21. do 24. svibnja već danas!