Što su hijaluronski fileri i za što ih koristimo?

Mlada koža napeta je i blistava, no kako godine odmiču postaje sve opuštenija i polako počinje gubiti mladoliki izgled.

Razlog leži u nepovratnom procesu starenja tokom kojeg gubimo esencijalne sastojke za održavanje elastičnosti kože.

Najvažniji sastojak mlade, napete kože je hijaluronska kiselina. Koliko je važna, govori činjenica da se u našoj koži nalazi čak 50% hijaluronske kiseline iz cijeloga tijela.

Što je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina (HA) je bistra supstanca koju tijelo samo proizvodi, a radi se o vrsti šećera (glikozaminoglikanu). Ovaj šećer sastoji se od veoma dugog lanca molekula ugljikohidrata, koje imaju sposobnost zadržavanja velike količine vode. Hijaluronska kiselina primjerice, na 1 gram može apsorbirati i do 6 litara vode!

Osim što hijaluronska kiselina hidrira kožu, ona također oporavlja kolagenske veze i spriječava njihovo propadanje. Uz to hijaluronska kiselina hrani stanice, sudjeluje u njihovom rastu te ispunjava prostore između stanica, što tkivu kože daje volumen i čvrstoću.

Liječnici također preporučuju hijaluronsku kiselinu za smanjenje bolova u zglobovima i kod eliminacije drugih simptoma povezanim sa starenjem. Zbog svoje specifične sposobnosti zadržavanja vode, hijaluronsku kiselinu možete pronaći u preparatima za zglobove, kapima za oči te balzamima za usne.

Hijaluronska kiselina protiv bora

Hijaluronska kiselina je neophodna za našu kožu jer unutrašnjom hidratacijom doprinosi izgledu mlađe i svježije kože. Gubitkom molekula hijaluronske kiseline dolazi do gubitka hidratacije, elastičnosti kože te formiranja bora.

No, kad se bore krenu pojavljivati možemo ih spriječiti korištenjem dermalnih filera koji u sebi sadrže upravo – hijaluronsku kiselinu.

Dermalni fileri koriste se  u estetskim tretmanima za ublažavanje bora kao što su smanjenje podočnjaka ili oblikovanje kontura lica; primjerice čeljusti, brade i jagodica.

Također se koriste i za povećavanje volumena, ukoliko želimo definirati obraze ili popuniti i istaknuti volumen usana.

Aplikacijom dermalnih filera u kožu, postiže se nekoliko ciljeva. Osim što se popunjavaju bore i vraća izgubljeni volumen, aplikacijom dermalnih filera potiče se dodatna hidratacija kože zbog retrakcije molekula vode, a dokazano dovodi i do regeneracije kolagena, kao i stvaranja novog.

Koje su prednosti dermalnih filera?

Jedna od najvećih prednosti dermalnih filera je sastojak koji koristimo kod aplikacije-hijaluronska kiselina. Kako je hijaluronska kiselina glavni razlog mlade i napete kože, tako nam na prirodni način može pomoći kod popunjavanja bora koje su nastale upravo zbog nedostatka iste.

Prednosti hijaluronske terapije su:

  1. Prirodni sastojci dermalnih filera

Kako se radi o prirodnoj supstanci naše kože-hijaluronu, naše tijelo ne izaziva alergijske reakcije, čime je ova terapija pogodna za veliki broj ljudi.

  1. Ne utječe na mimiku i izgled lica

Za razliku od nekih drugih terapija za bore koje mogu znatno utjecati na mimiku lica, hijaluronski fileri na prirodan način popunjavaju kožu i ne mijenjaju vaš izgled.

Kod terapije hijaluronskim filerima jedino što će ljudi oko vas primijetiti je vaša mladenačka, zdravu kožu i svježiji izgled.

Prirodno, brzo i bezbolno rješenje za bore

Hijaluronski fileri koriste se kao zlatni standard u području pomlađivanja i poboljšanja općeg izgleda kože.

Osim što je zahvat brz, jednostavan i nimalo bolan, vaša koža uz pomoć hijalurona dobiva građevni materijal koji je s godinama jednostavno izgubila i ponovno postaje elastična i glatka.

Godine na licu ponekad ostave neželjene posljedice kojih se u današnje vrijeme možete riješiti u jednom tretmanu i ponovo biti zadovoljni odrazom koji vidite u ogledalu.

Smile Studio
SmileMarketingDr. Paravić prima rezervacije za zahvate početkom 2023. u Smile Studio ordinaciji.

Rezerviraj svoje besplatne konzultacije ili termin u razdoblju od 21. do 24. svibnja već danas!