Smile Design

Smile Design – revolucionarna metoda za blistavi osmijeh

Smile Design koncept sad brže, jednostavnije i kvalitetnije no ikada vraća osmijeh na vaše lice. Prilika za osmijeh kakav ste oduvijek priželjkivali sad je tu. 

Digitalni uređaj koji može koristiti u svim granama dentalne medicine omogućuje detaljnu analizu postojećeg stanja. Isto tako ono najvažnije, pacijent može unaprijed vidjeti novi osmijeh, sa zubom ili zubima koji nedostaju, novom bojom, apsolutno svim aspektima koje želite promjeniti, odnosno nadoknaditi i poboljšati. Smile Design metodom korigiramo oblik i veličinu zubi, mijenjamo boju, stvaramo bolji odnos zuba i zubnog mesa. Sve što bi vas moglo mučiti i zadavati vam probleme kako estetske tako i funkcionalne.

U svakom slučaju pričamo o najtransparentnijem odnosu između pacijenta i doktora. U svakom trenutku sve je svima jasno i nema nikakvih neugodnih iznenađenja. Kako to izgleda u “praksi” prikazat ćemo na slučaju naše drage pacijentice Mojce iz Slovenije.

Vizualizacija budućeg osmijeha

Prvi posjet pacijentice

Cilj cijelog postupka je dobiti 3D simulaciju budućeg izgleda osmjeha pacijenta. Na ovom primjeru pokazat ćemo kako ide postupak. Pacijentica je zaželjela novi osmijeh zbog malo „zbrčkanih zuba“ i željela je savršen raspored zuba u gornjoj čeljusti i savršen osmijeh. Ovaj postupak je moguć i kod slučajeva gdje su potrebne veće estetske korekcije.

Pacijentica je poželjela popraviti "zbrčkane" zube

Tehnički proces metode Smile Design

Prvi korak je fotografiranje lica, osmijeha pacijenta i uzimanje otiska zuba. U našoj ordinaciji za ovu potrebu uzimamo digitalni otisak pomoću 3D skenera.

Nakon što se dobiju ovi podaci vrši se analiza lica i osmijeha, odnosno zubi i zubnog mesa. Sukladno optimalnim proporcijama izabire se idealni oblik i veličina zuba te se na osnovu toga radi digitalna simulacija budućeg izgleda osmijeha.

Prototip osmijeha

Kad smo zadovoljni budućim izgledom radi se prototip budućih zuba. “Testni osmjeh” se prenosi u usta pacijenta i na osnovu toga se stvara realna simulacija budućeg izgleda (tzv. mock up). Kako ovakvi privremeni zubi mogu trajati vrlo kratko, izrađuju se fotografije. Tako pacijent mogže još dodatno u miru vlastitog doma proučavati budući osmjeh i donijeti odluku da li je zadovoljan budućim izgledom. Fotografije se izrađuju iz različitih kuteva kako bi stekli što bolji uvid i potpuni dojam.

Testni osmijeh iz različitih kutova

Izvrsna strana Smile Design pristupa je što se simulacije rade bez ikakvog diranja postojećih zuba. Pritom pacijent stječe najrealniju sliku budućeg izgleda.

Ako je pacijent zadovoljan izgledom krećemo s pripremom zuba po principu minimalne invazivnosti (minimalnog brušenja za dobivanje budućeg osmijeha) izradom novih zuba i osmijeha.

U ovom primjeru klijentica je bila vrlo zadovoljna mogućim budućim izgledom i pristala je na početak radova. U naknadnim posjetama pripemili smo zube, napravili dodatne probe budućeg izgleda na pripremljenim zubima i tako završili rad. Na fotografijama se može vidjeti izgled završnog rada s kojim je naša Mojca u potpunosti zadovoljna.

Završmi rad i zadovoljna pacijentica

Ako i vi želite iskoristiti ovu najsuvremeniju metodu estetske stomatologije za dobiti savršen osmjeh prilagođen vašem licu, te pritom riješiti sve dentalne probleme, javite nam se s povjerenjem. Možete biti sigurni da se obraćate pravim stručnjacima, jer već dugi niz godina naš je posao i misija osigurati vam osmijeh koji želite i zaslužujete.

 

Smile Studio
SmileStudioDr. Paravić prima rezervacije za zahvate početkom 2023. u Smile Studio ordinaciji.

Dr. Paravić će nas posjetiti u Smile Studio ordinaciji početkom 2024-e godine.