dentalnim ljuskicama

Razbijena 4 mita o dentalnim ljuskicama

Zubi su vam tamni ili diskolorirani, razmaknuti ili različite duljine, a željeli bi ste pravilan i blistav osmijeh? Popričajte sa svojim stomatologom o dentalnim ljuskicama. Ovaj tretman estetske stomatologije podrazumijeva stavljanje tankih porculanskih ljuskica s prednje strane zuba kako bi se promijenila boja, oblik ili dužina vaših zuba. Iako će ljuskice savršeno popraviti te male nedostatke, kod većih nedostataka ipak se preporučuje izrada krunica.

Kao i za svaki tretman, važno je saznati što zahvat ljuskicama uključuje i što očekivati ​​nakon zahvata kako biste mogli odlučiti je li prikladan za vas. To također uključuje razbijanje mitova o dentalnim ljuskicama koji nisu istiniti. Koji su to mitovi saznajte u nastavku.

Mitovi o dentalnim ljuskicama

Mit 1: Ljuskice ne izgledaju prirodno

To je možda bio slučaj nekada, ali moderne ljuskice dizajnirane su tako da izgledaju identično prirodnim zubima. Porculanske ljuskice izgledaju realno jer porculan ima reflektirajuće osobine slične caklini zuba. Boja ljuskica može se prilagoditi boji vaših zuba ili možete odabrati nijansu koju želite, a uz to su i otporne na mrlje.

Primjer slučaja - ljuskice za zube

Mit 2: Postavljanje ljuskica boli

Postupak s dentalnim ljuskicama provodi uz lokalnu anesteziju, tako da ne bi trebali osjećati nikakvu bol.

Mit 3: Ljuskice su lomljive

Porculanske ljuskice čvrste su i ne oštećuju se lako. Stomatolog može preporučiti izbjegavanje vrlo tvrde hrane, grickanje noktiju ili drugih predmeta, jer to može uzrokovati da s vremenom ljuskice popucaju, kao što bi i vaša caklina.Također, ljuskice nisu pogodne za osobe koje pate od bruksizma zbog prevelike sile na ljuskice.

Mit 4: Treba obrusiti cijeli zdravi zub

Kod dentalnih ljuskica nije potrebno brusiti cijeli zub. Istina je da je potrebno ukloniti samo 0,5 mm cakline sa vanjske površine zuba prije postavljanja ljuskica. Kako je potrebno brušenje zuba minimalno, štete za zub praktično i nema. Dentalne ljuskice  „najnježniji“ su zahvat i za zubno meso – nema upala i povlačenja zubnog mesa.

Iako odlična opcija zubne ljuskice nisu za svakoga. Vaš će vam stomatolog objasniti sve druge tretmane koji bi mogli biti prikladniji za estetski problem koji želite riješiti.

Ako želite znati više o zubnim ljuskicama, rezervirajte konzultacije s našim timom u Smile Studiu.Dr. Paravić će nas posjetiti u Smile Studio ordinaciji 23. i 24. studenog.