Protetika
Rijeka

NEDOSTAJE VAM ZUB?
VRATITE OSMIJEH NA LICE!

Protetika
Rijeka

NEDOSTAJE VAM ZUB?
VRATITE OSMIJEH NA LICE!

PROTETIKA
Rijeka

Nedostatak jednog ili nekoliko zuba možemo nadomjestiti na dva načina: ugradnjom krunice odnosno mosta na implantat(e) ili ugradnjom mosta na pripremljene (izbrušene) okolne zube koji služe kao njegovi nosači.

Za nadoknadu zuba s mostovima na zubima potrebno je imati zadovoljavajući raspored zuba.

Osnovni kriteriji su:
da se ispred i iza praznog prostora nedostajećeg zuba nalazi minimalno jedan zub
Drugi kriterij je da ne fali nikad više od dva zuba u nizu.

 Ako su ovi uvjeti zadovoljeni najvjerojatnije je moguće izraditi most, a ako nisu onda će se moći nadoknađivati implantatima.

Protetika, Rijeka: Proces postavljanja mosta i krune

PROCES POSTAVLJANJA KRUNICE ILI MOSTA

Korak po korak do savršenog osmijeha

Proces postavljanja krunice ili mosta se sastoji od 4 faze. Ispod saznajte više detalja 

PREGLED ILI UPIT

Smile Studio - Prvi pregled

PREGLED ILI UPIT

Pošaljite upit ili se naručite na pregled. Analizirat ćemo vaše postojeće stanje i želje na osnovu poslanog upita ili na osnovu razgovora, pregleda i snimanja u Smile studiu.

Pročitaj više

Pošaljite upit ili se naručite na pregled. Analizirat ćemo vaše postojeće stanje i želje na osnovu poslanog upita ili na osnovu razgovora, pregleda i snimanja u Smile studiu. Predložiti ćemo vam najbolju terapiju i napraviti detaljnu ponudu. Analize, pregled, prijedlog terapije i izrada ponude su besplatni.
SMILE DESIGN
Ukoliko se radi o estetskom dijelu osmijeha (prednji dio gornje ili donje čeljusti), možemo napraviti 3D simulaciju budućeg osmijeha, tzv. Smile design.

PRVA FAZA - Priprema zuba i uzimanje otiska

PRVA FAZA - Priprema zuba i uzimanje otiska

Priprema zuba i uzimanje otiska za izradu krunice ili mosta. Izrađuje se i postavlja privremeno rješenje koje zamjenjuje trajni rad. Vrijeme trajanja ove posjete je 45 -120 min. 1-5 DANA je vrijeme između dva

Pročitaj više

Priprema zuba i uzimanje otiska za izradu krunice ili mosta. Izrađuje se i postavlja privremeno rješenje koje zamjenjuje trajni proizvod. Vrijeme trajanja ove posjete je 45 -120 min. 1-5 DANA je vrijeme između dva posjeta potrebno da se u zubotehničkom laboratoriju izradi metalna/cirkonska baza za izradu metal-keramičke ili cirkon-keramičke krunica ili mosta.

DRUGA FAZA - Proba

All-on-4-before

DRUGA FAZA - Proba

Proba metalne ili cirkonske baze za izradu budućeg proizvoda. Kod jednostavnijih radova ova se faza može preskočiti. Vrijeme trajanja ove posjete je 20-45 min. 1-5 DANA je vrijeme između probe i trajnog fiksiranja

Pročitaj više

Proba metalne ili cirkonske baze za izradu budućeg proizvoda. Kod jednostavnijih radova ova se faza može preskočiti. Vrijeme trajanja ove posjete je 20-45 min. 1-5 DANA je vrijeme između probe i trajnog fiksiranja krunice ili mosta koje je potrebno da se naprave potrebne prilagodbe i dovrši izrada protetskog proizvoda.

TREĆI POSJET – Fiksiranje protetskog proizvoda

ALL ON 4 zubni implantati i fiksni most

TREĆI POSJET – Fiksiranje protetskog proizvoda

Trajno fiksiranje krunice ili mosta. Vrijeme trajanja ove posjete je 30-60 min. - Gotovo!

Možemo vam pomoći! Nazovite nas na +385 (0)51 678 678 ili +385 (0)51 678 679 ili nam pošaljite upit!

GALERIJA RADOVA SMILE STUDIA

ŠTO MORAMO ZNATI

Važne informacije za naše pacijente

First

U Smile studiu možete izraditi krunice već od 1.400 kn. U cijenu izrade krunice ili mosta uključeno je: anestezija, priprema zuba, uzimanje otisaka, izrada krunice ili mosta, proba i postavljanje krunice ili mosta. 

Cijena ovisi o opsegu rada te o materijalu od kojeg su krunica ili most napravljeni. Pošaljite nam upit ili senaručite na pregled pa ćemo vam uz prijedlog terapije napraviti i točnu financijsku ponudu, potpuno besplatno. 

Fiksni radovi, u koje spadaju krunice i mostovi, izrađuju se od keramike, koja savršeno oponaša nijansu, transparentnost i živost boje vaših zubi, a i funkcionalno skoro u potpunosti oponaša karakteristike cakline, dakle čvrsta je ali ujedno ima svojstvo abrazivnosti, poput prirodnog zuba. 

Ovisno o vrsti osnove na koju se kasnije peče keramika, razlikujemo metal-keramiku (standardno rješenje kod kojeg se keramika peče na metalnu bazu koja joj daje čvrstoću i dugovječnost) icirkon-keramiku, najsuvremeniji materijal koji se koristi u modernoj protetici.

Ukoliko situacija dozvoljava, mogu se izraditi i krunice ili ljuskice od pune ili tzv. Press keramike. Više o vrstama krunica pročitajte na našem blogu Usporedba metal-keramičkih, cirkon-keramičkih i staklo-keramičkih krunica – Smile Studio 

U periodu od nekoliko dana, dok se prema otisku ne izradi krunica ili most, pacijentu se postavlja privremena zamjena koja je funkcionalno i estetski potpuno zadovoljavajuća. 

Ne, postavljanje krunice ili mosta ne boli ni u jednoj fazi rada. Brušenje zubi vrši se pod lokalnom anestezijom. 

Bez kompromisa kada je kvaliteta u pitanju

Vrhunska estetika

Prirodan izgled zuba

ŠTO KAŽU NAŠI PACIJENTI

Iskustva i recenzije zadovoljnih pacijenata

5.0
212 reviews
facebook logogoogle logo
5
209
4
0
3
0
2
1
1
2

JAVITE NAM SE VAŠIM PITANJIMA

Želite znati više o protetici?

POŠALJITE UPIT ILI NAS NAZOVITE NA +385 (0)51 678 678 ILI 678 679

Dr. Paravić prima rezervacije za zahvate početkom 2023. u Smile Studio ordinaciji.

Rezerviraj svoje besplatne konzultacije ili termin u razdoblju od 26. do 30. kolovoza već danas!