Novi osmijeh

Novi osmijeh u svega par posjeta stomatologu

Osmijeh.

94% osoba kaže da je on prva stvar koju primjete na drugima prilikom upoznavanja. Da je izgled osmijeha bitan za uspjeh na poslu smatra njih 75%. Stoga nije ni čudo što bismo svi željeli imati pravilne, ravne i bijele zube baš kao poznate osobe koje svakodnevno gledamo na TV-u.

Možda ste i vi vedra osoba koja se voli smijati, ali ste nezadovoljni svojim zubima i osmjehom pa izbjegavate društvo i prikrivate osmijeh. Niste jedini. Istraživanja pokazuju da bi svaka četvrta osoba promijenila svoj osmijeh.

Do predivnog osmijeha nije dug put. Ponekad je potrebno malo kako bi promjena bila vidljiva. Bez obzira na dob, danas svatko može imati prekrasan i zdrav novi osmijeh u svega nekoliko posjeta stomatologu i uz minimalne financijske izdatke, i to zahvaljujući brojnim uslugama koje nudi estetska stomatologija.

Izbjeljivanje zubi za novi osmijeh

Bijeli zubi su u današnje vrijeme “must have”. Izbijeljivanje zubi bezbolan je proces kojim se  uklanjaju grube i fine naslage i obojenja na zubima. Zubi tamne iz više razloga. Najčešći su loše životne navike (pušenje) ili učestala konzumacija kave, crnog vina i sokova.

Tamnjenje zubi može biti genetski uvjetovano ili pak dolazi sa starenjem jer caklina s vremenom postaje tanja pa boja ispod cakline više dolazi do izražaja. Već u jednom posjetu stomatologu možete izbijeliti svoje zube i to za nekoliko nijansi. Više o izbjeljivanju zubi pročitajte klikom na link.

Zamjena crnih plombi

Nekada je za zdraviji i svježiji osmjeh dovoljna i zamjena crnih amalgama bijelim kompozitnim ispunima. Već neko vrijeme crni amalgami potpuno su izbačeni iz upotrebe i umjesto njih koriste se bijeli kompozitni ispuni. Prvi razlog je njihova toksičnost. Naime, crne plombe sadrže živu koja se kroz metabolizam otpušta u tijelo. Drugi razlog je, naravno – estetske prirode. Osim što su bijele ispune skoro nevidljive, njihovim korištenjem manja je potreba za brušenjem zubi.

Dentalne ljuskice i krunice

Kod problema s bojom, oblikom, veličinom, nagibom ili razmakom između zubi, problem brzo i bezbolno može se riješiti uz pomoć dentalnih ljuskica ili dentalnih cirkon-keramičkih krunica.

Dentalne ljuskice su protetski nadomjesci izrađeni od keramike, koji se lijepe na prednju plohu zubi. Kako bi se ljuskica mogla postaviti na zub, potrebno je izbrusiti prednju površinu zuba, ali svega 0,5-1,5 mm. To je puno manje nego kod dentalnih krunica gdje se zub mora izbrusiti sa svih strana. Ljuskice su namijenjene isključivo za prednje zube koji su zdravi ili imaju minimalne ispune.

Kod većeg oštećenja zuba ili ispune, koriste se dentalne krunice o kojima više možete pročitati u našem blogu Zašto su cirkonske keramičke krunice najbolje rješenje za nadomjestak zuba.

Ponekad kada postoje veće nepravilnosti zagriza, potrebno je pristupiti ortodontskoj terapiji na koju se sve više odlučuju i osobe starije životne dobi. Za lijep osmijeh nikad nije kasno, a vrijeme za promjenu je upravo sada.

Izgled osmijeha utječe na samopouzdanje i na to kako nas drugi doživljavaju. Pravilni i bijeli zubi unijet će sklad u izgled vašeg lica. Nemojte biti jedna od onih osoba koje su nezadovoljne svojim osmijehom, ali ništa ne poduzimaju. Uz brojne mogućnosti koje nam nudi estetska stomatologija, predivan hollywoodski osmijeh dostupan je apsolutno svima te ga sada osim na TV-u možete vidjeti svakodnevno u ogledalu. Vrijeme je da se naručite na pregled i zablistate uz novi osmijeh na kojem će vam drugi zavidjeti, a do kojega možete doći brzo, povoljno i bezbolno.Dr. Paravić prima rezervacije za zahvate početkom 2023. u Smile Studio ordinaciji.

Rezerviraj svoje besplatne konzultacije ili termin u razdoblju od 21. do 24. svibnja već danas!