ZUBNI IMPLANTATI

NADOMJESTITE ZUB(E) U SAMO JEDNOM DANU!

IMPLANTOLOGIJA

Zubni implantat je titanski vijak koji zamjenjuje korijen zuba, a temelji se na primjeru prirodnog zuba. Napravljen je od biokompatibilnih materijala i trajan je ukoliko se pacijent pridržava svih uputa i redovito je prisutan na pregledima.

Nedostatak jednog ili nekoliko zuba možemo nadomjestiti na dva načina: ugradnjom krunice odnosno mosta na implantat(e) ili ugradnjom mosta na pripremljene (izbrušene) okolne zube koji služe kao njegovi nosači. U oba slučaja imat ćete besprijekorne, fiksne nove zube.

 

IMPLANTOLOŠKA TERAPIJA

Process implantološke terapije se sastoji od 4 koraka

Korak 01

PREGLED ILI UPIT

Pošaljite upit ili se naručite na pregled. Analizom tzv. panoramske i 3D rendgenološke snimke vaše čeljusti (koju ste nam poslali ili smo je napravili prilikom pregleda u Smile studiu), utvrditi ćemo stanje vaših čeljusnih kostiju i okolnih struktura. Predložiti ćemo vam najbolju terapiju i napraviti detaljnu ponudu.Analize, pregled, prijedlog terapije i izrada ponude su besplatni.

Korak 02

PRVI POSJET - Ugradnja implantata

Kirurška ugradnja implantata u čeljusnu kost. Sam zahvat je bezbolan jer se radi pod lokalnom anestezijom te ne zahtijeva puno vremena – često traje kraće od izrade ispuna, tj. plombe – 30-45 min. Ukoliko situacija s kosti to dozvoljava, moguće je odmah postaviti i privremenu krunicu.3-6 MJESECI – MIROVANJE IMPLANTATA Nakon ugradnje implatnata potrebno je 3-6 mjeseci da implantat u potpunosti sraste s kosti. Tijekom vezivanja implantata, pacijent ima privremeno rješenje.

Korak 03

DRUGI POSJET - Uzimanje otiska

Nakon isteka vremena u kojem je implantat mirovao, uzima se otisak za izradu krunice. 30-45 min.3-15 DANA je vrijeme između dva posjeta potrebno da se u zubotehničkom laboratoriju prema otisku izradi metal-keramička, cirkon-keramička ili puna keramička krunica. Materijal izrade odabire pacijent.

Korak 04

TREĆI POSJET - Fiksiranje protetskog rada

Postavljanje novog zuba koji će svojim izgledom i funkcionalnošću trajno nadomjestiti nedostatak prirodnog. Edukacija pacijenta o načinu održavanja implantata i novog zuba. 20-45 min.

GALERIJA RADOVA SMILE STUDIA

ŠTO MORAMO ZNATI

Implantat je koštani usadak napravljen od visokokvalitetnog materijala – titana te posebno obrađene površine koji služi kao nosač za krunice i mostove kojima možemo nadoknaditi izgubljeni zub ili više njih.
U slučaju potpunog nedostatka zubi „All on 4“ metoda nam omogućava da u bezubu gornju ili donju čeljust po određenim pravilima stavimo po 4 implantata te u istom ili sljedećem danu opskrbimo čeljust akrilatnim mostom. Akrilatni most je kasnije moguće zamijeniti fiksnim protetskim nadomjestkom od metal keramike ili titan akrilata.

U Smile studiu možete ugraditi implantat već od 3.800 kn. U cijenu implantata uključen je: analiza, implantat, kirurška ugradnja implantata s anestezijom te post-operativne kontrole. Pošaljite nam upit ili se naručite na pregled pa ćemo vam uz prijedlog terapije napraviti i točnu financijsku ponudu, potpuno besplatno.
Za detaljne konzultacije oko implantološkog zahvata potrebna nam je digitalna panoramska RTG slika tj. ortopan i 3D rendgenološka snimka.

Unatrag dvadesetak i više godina postotak uspjeha prihvaćanja implantata nije bio tako visok kao što je danas (98%), bez obzira na životnu dob. Sad imamo bolja saznanja o faktorima koji utječu na uspjeh prihvaćanja implantata pa je rizik odbacivanja sveden na minimum. Uspjeh implantološke terapije ovisi o nizu faktora počevši od dobrog planiranja ugradnje implantata (što uključuje analizu RTG snimke na osnovu koje se ocjenjuje da li se implantat može implantirati), zatim pregleda pacijenta, profesionalno izvedenog kirurškog zahvata te o vrsti implantata koje terapeut koristi.

Postupak ugradnje izvode liječnici specijalizirani za implantologiju, u moderno opremljenoj ordinaciji uz lokalnu anesteziju, potpuno bezbolno. Sam postupak traje vrlo kratko – oko 20 min za ugradnju jednog do najviše 120 min kad se ugrađuje više implantata.
Nakon ugradnje, implantate ostavljamo da miruju u kosti, i to u gornjoj čeljusti 4-6 mjeseci, a u donjoj 2-3 mjeseca kako bi došlo do potpune integracije implantata s čeljusnom kosti. Za to vrijeme implantati su „nevidljivi“ u usnoj šupljini, jer se nalaze u kosti. U fazi čekanja moguće je napraviti privremeno rješenje kako bi pacijenta estetski i funkcionalno zbrinuli. Na kraju se implantati otvaraju, odnosno postavljaju se nadogradnje koje služe kao nosači za izradu protetskog rada.

Već dan nakon ugradnje moći ćete potpuno normalno obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Kod nas ćete dobiti sve potrebne informacije vezane za oporavak te sredstva za ublažavanje boli ili infekcije.
Da bi ubrzali cijeljenje, proces srastanja implantata te postigli bolju kvalitetu kosti oko implantata koristimo PRGF-Endoret tehnologiju. Neposredno prije samog zahvata pacijentu izvadimo malu količinu krvi iz koje centrifugiranjem izdvojimo plazmu bogatu faktorima rasta (plasma rich growth factor) koju stavljamo na kost oko implantata.

Smile studio može pohvaliti certifikacijama za ugradnju nekoliko implantoloških sistema. Iz ponude izdvajamo implantate s doživotnim jamstvom najpriznatijeg svjetskog proizvođača Nobel Biocare te implantante švedskih kompanija AstraTech i AlphaBio.

Nobel Biocare dodijelio je ordinaciji certifikat “Recommended clinic for Nobel Biocare implants” (preporučena klinika za ugradnju Nobel Biocare implantata).

Uvijek se pobrinemo da pacijent ima nekakvo privremeno rješenje. Ukoliko situacija to dozvoljava, na implantate u istom ili slijedećem danu ugrađujemo privremene zube. Ostala rješenja moguća su ovisno o situaciji i položaju zuba.

Za cijeli posupak koji uključuje ugradnju implantata, fazu mirovanja, uzimanje otiska, izradu i ugradnju trajnog protetskog rada potrebno je 6-8 mjeseci ako se radi o gornjoj čeljusti, odnosno 3-5 mjeseci za donju čeljust.

Pogrešno je mišljenje da se implantatima ništa ne može dogoditi. Što se tiče vijeka trajanja dentalnog implantata, važno je napomenuti da je dentalna implantologija timski rad u kojem sudjeluju implantolog, protetičar, zubni tehničar i, naravno, pacijent. Drugim riječima, sve karike u tom lancu moraju besprijekorno funkcionirati ako želimo dugovječan dentalni implantat. Vrlo bitan faktor za dugovječnost implantata je oralna higijena te redovita kontrola (1-2 puta godišnje). Ukoliko pažljiva higijena izostane dolazi do stvaranja plaka koji se vremenom pretvara u kamenac, a on dovodi do povlačenja zubnog mesa i kosti. Na taj način implantati gube svoju koštanu potporu što u krajnjim slučajevima može dovesti i do ispadanja samog implantata (slično kao parodontoza). Ukoliko je pacijent pušač uspjeh samog zahvata i daljnjeg održavanja implantata smanjuje se.

KORISTIMO SAMO NAJBOLJE

ŠTO KAŽU NAŠI PACIJENTI

Igor Minga, Rijeka

Sve pohvale za dr. Tamaru, uz minimalni zahvat napokon se mogu smijati bez da skrivam svoje zube. Vrlo profesionalan i fer odnos. Toplo preporucam.

Majda Majdanić, Rijeka

Predivno iskustvo, od samog početka (kontakt emailom sa Sarom), tijekom cijele procedure sa specijalistom, i na samom kraju sa dr. Mikšićem. Uspjela sam obaviti sve bez problema! Definitivno vrijedno putovanja u Rijeku iz Beča!

Majda Majdanić, Rijeka

Predivno iskustvo, od samog početka (kontakt emailom sa Sarom), tijekom cijele procedure sa specijalistom, i na samom kraju sa dr. Mikšićem. Uspjela sam obaviti sve bez problema! Definitivno vrijedno putovanja u Rijeku iz Beča!

Luka Prpić, Rijeka

Team iz Smile Studia su ljudi zbog kojih se vise ne bojim ici kod stomatologa. Uz Dr. Tamaru i Dr. Damira se osjecam sigurno i bez straha. Imao sam vece zahvate i ugradjivao sam implantate,na pet mjesta su napravljene operacije uz strucno vodstvo, bez boli i ikakvih posljedica.A ja sam osoba koja je zapustila zube samo zbog straha velikog od zubara. Preporucujem svima tko ima mogucnosti a i potrebu neka bez straha posjete Studio Smile. Doktori koji sa velikim znanjem i susretljivoscu su uspjeli da opet se mogu bezbrizno smijati a i imati zdrave zube. Hvala vam Studio Smile Team

Sanja Puljar, Rijeka

Prekrasno iskustvo sa tandemom Mikšić - Kovačević. Djeci mi zube popravlja Tamara Mikšić, a mene i muža liječi Damir Mikšić. Pedantni su i nježni, a naši zubi pod odličnom kontrolom. Imam samo riječi hvale. Odlično!

Sanja Puljar, Rijeka

Prekrasno iskustvo sa tandemom Mikšić - Kovačević. Djeci mi zube popravlja Tamara Mikšić, a mene i muža liječi Damir Mikšić. Pedantni su i nježni, a naši zubi pod odličnom kontrolom. Imam samo riječi hvale. Odlično!

JAVITE NAM SE VAŠIM PITANJIMA

Pošaljite nam panoramsku sliku zuba ili osmijeha

File(s) size limit is 20MB.

Pristajem na politiku privatnosti Smile studia.