postotak uspješnosti implantološke terapije

Koji je postotak uspješnosti implantološke terapije

Kada pacijenti istražuju o dentalnim implantatima, jedna od stvari koja ih zanima je i postotak uspješnosti implantološke terapije. Međutim, često su frustrirani kad pronađu proturječne brojeve. Neke web stranice kažu da su implantati uspješni u 98% slučajeva, a drugi kažu da su 80%, 75% ili niže. Nemojte se nervirati.Pročitajte ovaj članak i saznajte koji su to čimbenici o kojima ovisi stopa uspjeha implantološke terapije.

FAKTORI O KOJIMA OVISI POSTOTAK USPJEŠNOSTI IMPLANTOLOŠKE TERAPIJE

Brojni su čimbenici koji utječu na uspješnost  implantata. Neki od najutjecajnijih faktora uključuju:

ŠTO MOŽETE UČINITI DA POBOLJŠATE ŠANSE ZA USPJEH IMPLANTATA?

Prvi korak do osiguranja uspjeha implantološke terapije je razgovor sa stomatologom o svakom koraku postupka. Tako ćete biti sigurni da ste spremni za tretmane i znat ćete što očekivati. Nakon završene implantološke terapije vrlo je bitno da se pacijenta poduči tehnikama četkanja i napravi individualna karta interdentalnih četkica kako bi znali koju četkicu ćete koristiti u kojem interdentalnom prostoru. Velikom četkicom obavezno treba čistiti zube ujutro i navečer, a interdentalne četkice se upotrebljavaju samo jednom dnevno, navečer.

Ako imate veću protezu poput mosta, djelomične ili potpune proteze, možda ćete trebati koristiti i tuš za zube. Tuš za zube učinkovito uklanja naslage i ostatke koji se mogu zaglaviti između nadomjestaka i zubnog mesa. U nekim slučajevima preporučujemo upotrebu tekućine za ispiranje usta na recept kako biste smanjili broj bakterija koje stvaraju plak.

ISTRAŽIVANJE

Istraživanjem Malo Clinic iz Lisabona, provedenim prošle godine, došlo se do sljedećih rezultata za postotak uspješnosti implantološke terapije:

Kod pacijenata koji su radili proteze na 4 implantata (All-on-4) u donjoj čeljusti, postotak uspješnosti terapije iznosi 98.8% (samo 4 od 471 pacijenta izgubilo je proteze zbog neuspjeha implantata).

Kod pacijenata koji su radili proteze na 4 implantata (All-on-4) u gornjoj čeljusti, postotak uspješnosti terapije iznosi 99,2% (samo 9 od 1.072 pacijenta izgubilo je proteze zbog neuspjeha implantata).

Naše statistke se poklapaju sa navedenim.

Uspješnost All On 4 terapije-f

Impresivne stope uspješnosti ugradnje implantata potvrđuju da je koncept liječenja All-on-4 predvidljivo i učinkovito dugoročno rješenje za pacijente opterećene nedostatkom zuba. Također, razumijevanjem čimbenika specifičnih za pacijenta kao što su pušenje, dob, spol i medicinsko stanje, stomatolozi mogu optimizirati buduće ishode prilikom preobrazbe osmijeha i života pacijenta.

Ako želite saznati više o zubnim implantatima i provjeriti jeste li odgovarajući kandidat za ugradnju dentalnih implantata, nazovite kako biste zakazali prvi besplatan pregled. Pregledat ćemo vaše trenutno zdravstveno stanje, prošlo kirurško iskustvo i druge čimbenike koji mogu utjecati na uspjeh implantološke terapije. Tada ćemo se udružiti s vama kako bismo stvorili zdrav i besprijekoran osmijeh koji zaslužujete.Dr. Paravić prima rezervacije za zahvate početkom 2023. u Smile Studio ordinaciji.

Rezerviraj svoje besplatne konzultacije ili termin u razdoblju od 26. do 30. kolovoza već danas!