zubni most

Kako vam zubni most može poboljšati kvalitetu života

Ako patite od nedostatka zuba, niste jedini. Milijunima ljudi diljem svijeta nedostaje barem jedan zub i potrebni su protetski nadomjesci – implantati, proteze ili zubni most. Sjajna vijest je da je na raspolaganju toliko stomatoloških tretmana da možete bez problema nadomjestiti nedostajuće zube.

U našem novom blogu pročitajte na koji način zubni most može poboljšati vaš osmijeh, ali i vaše cjelokupno zdravlje.

Kako nedostajući zubi utječu na vaš osmijeh i vaše zdravlje

Gubitak zuba može imati ogroman utjecaj na vaše samopouzdanje i samopoštovanje. Čak i jedan jedini zub koji nedostaje može pokvariti inače savršeno zdrav i atraktivan osmijeh. Osim estetskih problema, vaše oralno i cjelokupno zdravlje također može biti narušeno.

Moguće je da dođe do:

  • Izmijenjenog ili nejasnog govora
  • Poteškoća sa žvakanjem ili problema s prehranom
  • Gubitka kostiju

Kako zubni most može poboljšati vaš osmijeh i vaše zdravlje

zubni most

Zubni most je vrlo učinkovita i pouzdana opcija za nadomještanje jednog ili više nedostajućih zuba i ispravljanje  narušenog osmijeha. Služi za popunjavanje praznine između dva postojeća zuba. Most sprječava pomicanje zuba te utječe na vaš zagriz i čeljusnu kost.

Zubni mostovi posebno su dizajnirani da odgovaraju nijansi i teksturi vaših prirodnih zuba, čineći ih neprimjetnim kad se nasmijete. U slučaju nedostatka više zuba, kad ne želimo brusiti zdrave okolne zube, most je moguće fiksirati na dentalne implantate.

Jednom kad je trajno učvršćen na svom mjestu, most funkcionira baš kao i vaši prirodni zubi, tako da možete uživati u svim svojim omiljenim jelima, jasno govoriti i samopouzdano se nasmijati. Uz dobru oralnu higijenu, redovite preglede i čišćenja, vaš zubni most može trajati jako dugo.

Za više informacija o zubnom mostu i drugim opcijama oralne zdravstvene zaštite koje su vam na raspolaganju u Smile Studiu, obratite nam se klikom na link.Dr. Paravić prima rezervacije za zahvate početkom 2023. u Smile Studio ordinaciji.

Rezerviraj svoje besplatne konzultacije ili termin u razdoblju od 21. do 24. svibnja već danas!