Kako postići hollywoodski osmijeh

Kako postići hollywoodski osmijeh?

Osmijeh je središnja točka lica. Osmijeh je obično početak svake pozitivne ljudske interakcije. Kada osoba ima lijep osmijeh, on potiče samopouzdanje, dopadljivost i pozitivan razgovor. Privlačan osmijeh može pozitivno utjecati na oblikovanje okoline koja vas okružuje. Iako svi žele lijep osmijeh, čak i pojedinci koji se dobro drže oralne higijene i održavanja zdravlja zubi, možda ipak nisu zadovoljni određenim atributima svojeg osmijeha. Osjećaj nedostatka samopouzdanja zbog osmijeha inhibira pozitivan izraz lica i ometa komunikaciju ako osoba podsvjesno pokušava manipulirati pokretima lica kako bi odvratila pogled od uočenih nedostataka svojeg osmijeha. 

Preobrazba osmijeha sa stručnjakom estetske stomatologije može otkloniti sve ove nedoumice. Transformacija osmijeha može pomoći pojedincima da se osjećaju sigurnije, da podijele svoju osobnost u javnosti, intervjuima ili društvenim okupljanjima. 

U Smile studiu koristimo najsuvremeniju tehnologiju za dizajn osmijeha koji je savršeno prilagođen proporcijama vašeg lica. U pitanju je Digital Smile Design koncept koji nam pomaže da u uskoj suradnji i dogovoru s vama dobijemo optimalan izgled i veličinu zubi. Sami tijek tretmana i konkretni zahvati koje ćemo koristiti za ostvariti hollywoodski osmijeh ovise o stanju vaših zubi i ukupnom oralnom zdravlju.

Tri najpopularnija zahvata za postići hollywoodski osmijeh

U nastavku vam donosimo nekoliko popularnih zahvata koji će vam omogućiti da budete fit za sve krupne kadrove i eventualne fotografije paparazza :) koje biste mogli doživjeti u budućnosti.  Terapija može uključivati zubne krunice, implantate, zubne ljuskice i izbjeljivanje zubi, ovisno o trenutnom stanju vaše usne šupljine, sukladno vašim potrebama i zajedničkom dogovoru sa stomatologom kako bismo stvorili savršeni izgled zuba i osmijeha.

Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanjem zubi na jednostavan način uklanjamo sve mrlje ili žutu nijansu na vašim zubima kako bi se dobio biserno bijeli osmijeh. Izbjeljivanje zubi je korisno za osobe koje pate od promjene boje zuba zbog učestale konzumacije hrane i pića koje obojaju zube, kao što su vino, kava i čaj.  U Smile studiu svojim pacijentima pružamo mogućnost izbjeljivanja zubi kroz tretmane kao što su:  noćno izbjeljivanje kod kuće pomoću noćne udlage te izbjeljivanje zubi u ordinaciji.

Zubne ljuskice i krunice

Kada su zubi istrošeni ili otkrhnuti, prikladne su zubne ljuskice ili čak i krunice za njihovu obnovu. Proces može istovremeno osigurati odlomljeno područje zuba, poboljšati boju i poboljšati poravnanje, sve u isto vrijeme. Kada pacijentu treba nekoliko krunica ili zubnih ljuskica, stomatolog će izraditi model pacijentovih usta i točno odrediti kako će novi osmijeh izgledati zahvaljujući Digital Smile Design tehnologiji.  Pacijent na ovaj način može doživjeti budući osmijeh prije bilo kakvog rada na samim zubima. Krunice i zubne ljuskice mogu imati snažan utjecaj na cjelokupnu estetiku zuba i obično traju duže od 10 godina prije nego što zahtijevaju potencijalnu zamjenu. Izgled zubnih krunica i porculanskih ljuskica estetski je vrlo sličan; indikacija za zubne krunice je kada se uz prednji dio zuba istroši ili slomi stražnja strana zuba. 

Kada samo prednji dio zuba zahtijeva poboljšanje, onda je porculanska ljuskica najbolji izbor. Zubne ljuskice su popularan tretman estetske stomatologije koju slavne osobe koriste kako bi imali prekrasni blistavi osmijeh. Od tuda dolazi naziv hollywoodski osmijeh.

Zubni implantati

Kada pacijentu nedostaje jedan ili više zuba, dentalni implantati su optimalno rješenje za vraćanje estetike i funkcije zuba. Zubni implantat replicira korijen prirodnog zuba. Način na koji dentalni implantati funkcioniraju osigurava idealnu nadoknadu zuba koji nedostaje.

Nakon početnog pregleda i 3D rendgenske snimke, ukoliko su zadovoljeni svi uvjeti započinjemo s postupkom. Titanski vijak se ugrađuje u kost čeljusti, nakon zarastanja se postavlja nadogradnja, a krunica se postavlja na vrh kako bi se osigurao prirodni izgled i funkcija zuba. Implantat će izgledati i osjećati kao dio vaših prirodnih zuba.

Zubni implantati mogu biti potpora za krunicu, a ako je potrebno nekoliko zuba za zamjenu, mogu poduprijeti i most ili protezu koja se može ukloniti iz usta. Općenito, postupak od ugradnje zubnog implantata do postavljanja krunice, mosta ili proteze traje otprilike 4 do 9 mjeseci, ovisno o kojoj se čeljusti radi.

Odlazite redovito na stomatološki pregled

Neophodno je posjetiti stomatologa dva ili više puta godišnje kako biste profesionalno očistili zube i spriječili pogoršanje vašeg osmijeha. Svjesni smo da mnoge osobe ne odlaze stomatologu zbog dentalne fobije, ali uz naš Smile tim svi strahovi postaju prošlost, zato obratite nam se s povjerenjem i rezervirajte svoj termin već danas.Dr. Paravić prima rezervacije za zahvate početkom 2023. u Smile Studio ordinaciji.

Rezerviraj svoje besplatne konzultacije ili termin u razdoblju od 26. do 30. kolovoza već danas!