Izbjeljivanje zubi u ordinaciji

Izbjeljivanje zubi u ordinaciji

Izbjeljivanje zubi u ordinaciji danas je jedan od najizvođenijih tretmana estetske stomatologije koji vraća blistav osmijeh na lice.

Osmijeh je prvo što zapazimo kod druge osobe, jedan osmijeh može reći o sebi toliko toga bez riječi. On govori o vama i više nego što mislite. S modernijim i pristupačnijim vremenima, brojne dentalne usluge toliko su nadohvat ruke. Stoga i ne čudi da se sve više osoba odlučuje na pravilno održavanje oralne higijene, ispravljanje nedostataka jednog ili više zuba ili sve popularniju stomatološku uslugu – izbjeljivanje zubi.

Izbjeljivanje zubi u ordinaciji danas je zasigurno jedan od najizvođenijih tretmana. Razlog je financijska pristupačnost kao i različite mogućnosti izbjeljivanja koje moderna stomatologija nudi. Postupkom izbjeljivanja zubi mijenjamo našu postojeću nijansu zubi u nekoliko nijansi svjetliju. Sami rezultati i trajnost ovisi o vašoj prirodnoj boji zuba, postupku izbjeljivanja i naravno, vrlo važnom, načinu održavanja oralne higijene kao i načinu života.

Zašto naši zubi mijenjaju boju?

Postoje mnogobrojni razlozi i uzroci promjene boje zuba poput gena kojih nosimo, starenja odnosno prirodnog trošenja zubne cakline, posljedica odumiranja živca unutar zuba, dugotrajne upotrebe antibiotika. Tu su i sve češći razlozi modernog ubrzanog načina života koji za posljedice ima loše životne navike poput konzumiranja obojenih pića, štetnih namirnica za zube i pušenja

Načini i mogućnosti za izbjeljivanje zubi u ordinaciji

Danas na svakom koraku možemo čuti i čitati o trendovima izbjeljivanja zubi kod kuće. Ipak, mišljenja smo da pristup u ordinaciji ne može ništa zamijeniti. Stručnost, vještine i iskustvo koje kroz godine rada skupljamo omogućuje pacijentima dugoročnije rješenje vraćanja blistavog osmijeha kroz upotrebu najkvalitetnijih materijala i stomatološke opreme za razliku od izbjeljivanja kod kuće.

U Smile Studiu nudimo vam nekoliko tretmana za izbjeljivanje zubi u ordinaciji:

Pjeskarenje zubi

Ovim tretmanom uklanjamo površinske (žućkaste) naslage plaka, pigmentacije i ostala sitna oštećenja. Kao suspenzija za pjeskarenje u većini slučajeva koristi se natrijev bikarbonat koji je dovoljno grub da otkloni naslage ali pri tom ne oštećuje caklinu zuba. Ovaj brz i bezbolan postupak /max 30 min) preporučujemo našim pacijentima prilikom rutinskih oralnih pregleda i temelj je za daljnje postupke izbjeljivanja.

Noćnom udlagom

Izbjeljivanje zubi noćnom udlagom ili tzv. noćno izbjeljivanje možemo kategorizirati kao izbjeljivanje kod kuće no s velikom razlikom koja uključuje nadzor stomatologa i praćenje svih uputa. U dogovoru sa svojim stomatologom pacijentu se izrađuju individualne udlage koje potpuno odgovaraju njegovom zagrizu i zubnom luku. One su potpuno sigurne za samostalno korištenje, ne zahvaćaju zubno meso već samo zube. Uz njega pacijent dobije gel za izbjeljivanje zubi te uz sve upute i nadzor, nema prepreke za vraćanje blistavog osmijeha.

Laserom

Postupak laserom ili “izbjeljivanje lampom” jedan od najpopularnijih zahvata izbjeljivanja zubi u ordinaciji. Ovom brzom i učinkovitom metodom možemo izbijeliti zube i 2-3 nijanse svjetlije i s vrlo malom osjetljivosti zuba u odnosu na druge metode. Postupak laserom uključuje nanošenje gela za izbjeljivanje na bazi vodikovog peroksida koji se pod UV lampom aktivira.

Tko je idealan kandidat, a tko nije za izbjeljivanje zubi u ordinaciji?

Kao i kod svih stomatoloških zahvata i terapija napredak tehnologije u dentalnoj medicine više no ikad utjecao je na individualni pristup i rješenje problema kod pacijenata. Upravo zato je vrlo važno prepustiti stomatologu pregled vašeg trenutačnog stanje usne šupljine na temelju koje će vam moći jasno reći jeste li kandidat i za koju vrstu terapije izbjeljivanja.

Idealan kandidat prije svega su sve osobe za zdravim zubima koji su najčešće nezadovoljni svojom nijansom, ali nisu pretrpjeli neka veća oštećenja zubi. Dok je lista idealnih kandidata nešto jednostavnija skupina ljudi, lista osoba kojima se ne preporučuje izbjeljivanje u ordinaciji je nešto duža:
● Osobe mlađe od 18 godina
● Trudnice
● Osobe koje imaju krunice ili ljuskice na prednjim zubima jer preparati za izbjeljivanje ne djeluju na umjetne materijale. Solucija koja vam preostaje je zamjena ljuskice ili krunice onom svjetlije nijanse.
● Osobe s preosjetljivim zubima jer može dodatno pojačati njihovu osjetljivost te uzrokovati bol
● Osobe koje imaju gingivitis ili parodontitis

Oporavak i trajnost rezultata uvelike ovisi o vašem redovitom održavanju oralne higijene, pridržavanju uputa stomatologa te izbjegavanja obojenih pića nakon tretmana. Trajnost može potrajati i do nekoliko godina, a možete je i produžiti uz jednostavnije tretmane kada za to dođe vrijeme. Smile Studio vam pruža mogućnost da vaš osmijeh ponovo zablista. Zajedno ćemo odlučiti koji vam od najsuvremenijih metoda izbjeljivanja najviše odgovara.

Rezervirajte svoj termin i saznajte sve detalje iz “prve ruke” u opuštenoj atmosferi naše ordinacije!

Smile Studio
SmileStudioDr. Paravić prima rezervacije za zahvate početkom 2023. u Smile Studio ordinaciji.

Rezerviraj svoje besplatne konzultacije ili termin u razdoblju od 21. do 24. svibnja već danas!