Izbjeljivanje zuba

Izbjeljivanje zuba: Svatko zaslužuje blistav osmijeh

U današnje vrijeme kada se puno pažnje pridaje izgledu, potreba da izgledamo najbolje što možemo postaje sve izraženija. Jedan od najpopularnijih i najčešćih načina da napravite primjetnu razliku u svom izgledu je tretman izbjeljivanje zuba. Ne samo da će vas bijeli zubi pomladiti, već ćete se osjećati samopouzdanije i privlačnije.

O čemu smo do sada pisali

Temu promjene boje zubi već smo nekoliko puta dotakli u našim prošlim blogovima.

U blogu Promjena boje zubi i prije nego nam izrastu naveli smo razloge promjene boje zuba za vrijeme razvoja, u trudnoći majke.

Sljedeći blog Zašto naši zubi odjednom više nisu bijeli kao prije govorio je o razlozima promjene boje zubi kasnije tijekom života.

Nakon toga smo razbili i najpoznatije mitove o alternativnim načinima za izbjeljivanje zubi. Kao što vidite, razlozi promjene boje zubi mogu biti razni. Kada je izbjeljivanje zuba u pitanju, jedini ispravan i siguran način je izbjeljivanje kod stomatologa.

U ovom ćemo blogu objasniti zašto je izbjeljivanje kod stomatologa najbolja opcija, ali i zašto bijeli zubi nisu nužno i zdravi zubi.

zašto odabrati profesionalno izbjeljivanje zuba

Izbjeljivanje zubi kod stomatologa obično daje rezultate mnogo brže od drugih metoda izbjeljivanja. Uz jaču otopinu peroksida, toplina ili svjetlost mogu se koristiti za ubrzavanje i pojačavanje učinaka izbjeljivanja. Postupak traje manje od sat vremena. Izbjeljivanje zuba kod kuće nije toliko sigurno i nosi određenu dozu rizika.

Stomatolog će vam osim izbjeljivanja, očistiti zube i desni, tako da se uklone naslage i kamenac i popune sve šupljine. Najveća prednost profesionalnog izbjeljivanja je činjenica da stomatolog kontrolira situaciju da ništa ne krene po zlu tijekom vašeg tretmana. Vi za to vrijeme opušteno sjedite i  bez brige ste.

Izbjeljivanje zubi rezultati prije i kasnije

Bijeli zubi nisu nužno zdravi zubi

Zanimljivo je kako pretpostavljamo da su bijeli zubi ne samo privlačni, nego i zdravi.

Kao što smo rekli u prijašnjim blogovima, nijansa naših zuba ovisi o njihovoj unutarnjoj boji, na koju djelomično utječu naši geni i naša dob, u kombinaciji s mrljama od pušenja, jela, pića i uzimanja određenih  lijekova. Kako starimo, zubi često postaju tamniji zbog trošenja cakline.

Iz ovoga možemo zaključiti da obojeni, žućkasti zubi ne znači da su bolesni. Zato vrijedi i činjenica da savršeno bijeli zubi ne znači da su i zdravi. Ali barem znate da i bez tog famoznog „hollywoodskog“ bijelog osmijeha ne znači da nemate zdrave zube.

Koji god razlog imali da želite svjetliji, bjelji osmijeh, niste sami. Ako niste zadovoljni bojom svojih zuba, obratite nam se s povjerenjem jer Smile Studio stvara prekrasne osmijehe već 17 godina.

Smile Studio
SmileStudioDr. Paravić prima rezervacije za zahvate početkom 2023. u Smile Studio ordinaciji.

Rezerviraj svoje besplatne konzultacije ili termin u razdoblju od 21. do 24. svibnja već danas!