ESTETSKI KOMPOZITNI ISPUNI

Zamijenite stare amalgamske plombe kompozitnim ispunima

ESTETSKI KOMPOZITNI ISPUNI

Zamijenite stare amalgamske plombe kompozitnim ispunima

ESTETSKI KOMPOZITNI ISPUNI

Kompozit je suvremeni materijal koji je u potpunosti izbacio tamni amalgam. Osim bijele boje i visokoestetskog izgleda, kompozit ima niz svojstava koja ga čine superiornijim u odnosu na amalgam: bolja mehanička svojstva, bolje rubno zatvaranje te manja potreba za brušenjem zuba. Osim toga, istraživanja su dokazala toksičnost amalgamskih ispuna, odnosno njegovih komponenti (živa, bakar, kositar, srebro) koje se metaboličkim putem ulaze vaše tijelo.

Toksičnost amalgama povezuje se s neurološkim i probavnim smetnjama, a moguće su i veze s Alzheimerovom i Parkinsonovom bolesti te multiplom skelerozom. Amalgamske plombe posebno su štetne za trudnice jer je dokazano da se živa taloži u bubrezima i jetri fetusa, a može biti prenesena i dojenjem.

Sačuvajte svoje zdravlje i uljepšajte osmijeh – postojeće amalgame zamjenite kompozitom!

REZULTATI

Možemo vam pomoći! Nazovite nas na +385 (0)51 678 678 ili +385 (0)51 678 679 ili nam pošaljite upit!

ŠTO MORAMO ZNATI

First

Ljuskice su vrlo tanki nadomjesci (oko 0.5 – 0.7 mm) koji se posebnom tehnikom lijepe na prednju, vidljivu plohu zuba. Kako je potrebno brušenje zuba minimalno, štete za zub praktično i nema. „Najnježniji“ su zahvat i za zubno meso – nema upala i povlačenja zubnog mesa. Rezultat će biti prelijepi zubi za koje nitko neće moći reći da nisu vaši.

Da, vaši će zubi izgledati potpuno prirodno jer materijal od kojeg je napravljena svojom bojom i prozirnošću imitira caklinu prirodnog zuba. Svjetlo reflektira na isti način kao prirodni zub i zato ljuskica ima sjaj poput njega. Materijal postoji u čak 40 nijansi što omogućuje da se odabere boja identična vašim zubima.

Ljuskice se izrađuju od keramike. Keramika je čvršća od prirodnih zuba te je stoga izuzetno izdržljiva i trajna. Ljuskice ne tamne i ne mijenjaju boju jer im je površina glatka poput stakla.

U periodu od nekoliko dana, dok se prema otiscima ne izrade ljuskice, pacijentu se postavlja privremena zamjena za ljuskice koja funkcionalno i estetski potpuno zadovoljava sve potrebe.

Ne, postavljanje ljuskica ne boli ni u jednoj fazi rada. Brušenje zuba za postavljanje ljuskica je puno manje nego kod postavljanja krunica (oko 0.5 mm) i po potrebi se vrši pod lokalnom anestezijom.
Postoje i tzv. non-prep ljuskice kod kojih nije potrebna priprema zuba svrdlima, već se odmah uzimaju otisci, stoga je postupak potpuno bezbolan.

Ljuskicama se mogu ispraviti estetski nedostaci kao što su tamni i diskolorirani zubi, razmaci među zubima ili zubi različite duljine. Za veće nedostatke preporuča se izrada bezmetalnih keramičkih krunica.

ŠTO KAŽU NAŠI PACIJENTI

JAVITE NAM SE VAŠIM PITANJIMA

*

Dr. Paravić prima rezervacije za zahvate početkom 2023. u Smile Studio ordinaciji.

Dr. Paravić će nas posjetiti u Smile Studio ordinaciji početkom 2024-e godine.