ZUBI SU VAM ZDRAVI, ALI SE SRAMITE SVOG OSMIJEHA?

ŽELIMO DA SE SMIJETE ČESTO, GLASNO I OD SRCA.

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Niste zadovoljni bojom, oblikom ili postavom vaših prednjih zubi, a ne želite ih više skrivati rukom ili se sramiti svog osmijeha? Želite se smijati s puno samopouzdanja i imati tzv. Hollywoodski osmijeh? Postavljanjem ljuskica, nekom od metoda izbjeljivanja zubi i zamjenom plombi estetskim kompozitnim ispunima mogu se postići nevjerojatne preobrazbe – brzo, bezbolno i bez štete za zdravlje zubi.

POSTAVLJANJE LJUSKICA

Postavljanje ljuskica-postupak

1. POSTAVLJANJE LJUSKICA

Pošaljite upit ili se naručite na pregled. Analizirat ćemo vaše postojeće stanje i želje na osnovu poslanog upita i fotografija osmijeha ili na osnovu razgovora, pregleda i fotografiranja u Smile studiu. Predložiti ćemo vam najbolju terapiju i napraviti ponudu. Analize, pregled, prijedlog terapije i izrada ponude su besplatni.

!SMILE DESIGN Ukoliko se radi o većim estetskim promjenama osmijeha, odnosno o tzv. Holllywoodskom osmijehu, napravit ćemo simulaciju gotovog rješenja, najprije kompjuterskim programom, a potom i uživo.

2. PRVI POSJET
Priprema i uzimanje otiska

Priprema zuba, uzimanje otisaka, izrada i postavljanje privremenog rješenja.
45-90 min

1-5 DANA je vrijeme između dva posjeta potrebno da se prema otiscima izrade ljuskice.

3. DRUGI POSJET
Postavljanje ljuskica

Provjera estetskog izgleda gotovih ljuskica i njihovo trajno fiksiranje.
30-60 min

Gotovo!

Je li izrada ljuskica skupa?

U Smile studiu ljuskice možete izraditi već od 2.200 kn. U cijenu izrade ljuskice uključeno je: priprema zuba, uzimanje otisaka, izrada i postavljanje ljuskice.
Svaki pacijent ima drugačiji problem i želje pa je i optimalno rješenje za svakog pojedinog pacijenta različito. Pošaljite nam upit ili se naručite na pregled pa ćemo vam uz prijedlog terapije napraviti i točnu financijsku ponudu, potpuno besplatno.

Hoće li moj novi osmijeh izgledati prirodno?

Da, vaši će zubi izgledati potpuno prirodno jer materijal od kojeg je napravljena svojom bojom i prozirnošću imitira caklinu prirodnog zuba. Svjetlo reflektira na isti način kao prirodni zub i zato ljuskica ima sjaj poput njega. Materijal postoji u čak 40 nijansi što omogućuje da se odabere boja identična vašim zubima.

Od kojeg su materijala napravljene ljuskice? Jesu li trajne?

Ljuskice se izrađuju od keramike. Keramika je čvršća od prirodnih zuba te je stoga izuzetno izdržljiva i trajna. Ljuskice ne tamne i ne mijenjaju boju jer im je površina glatka poput stakla.

Kako ću izgledati dok ljuskice ne budu gotove?

U periodu od nekoliko dana, dok se prema otiscima ne izrade ljuskice, pacijentu se postavlja privremena zamjena za ljuskice koja funkcionalno i estetski potpuno zadovoljava sve potrebe.

Boli li postavljanje ljuskica?

Ne, postavljanje ljuskica ne boli ni u jednoj fazi rada. Brušenje zuba za postavljanje ljuskica je puno manje nego kod postavljanja krunica (oko 0.5 mm) i po potrebi se vrši pod lokalnom anestezijom.
Postoje i tzv. non-prep ljuskice kod kojih nije potrebna priprema zuba svrdlima, već se odmah uzimaju otisci, stoga je postupak potpuno bezbolan.

Koji se nedostatci mogu otkloniti ljuskicama?

Ljuskicama se mogu ispraviti estetski nedostaci kao što su tamni i diskolorirani zubi, razmaci među zubima ili zubi različite duljine. Za veće nedostatke preporuča se izrada bezmetalnih keramičkih krunica.

Je li postavljanje ljuskica na bilo koji način štetno?

Ljuskice su vrlo tanki nadomjesci (oko 0.5 – 0.7 mm) koji se posebnom tehnikom lijepe na prednju, vidljivu plohu zuba. Kako je potrebno brušenje zuba minimalno, štete za zub praktično i nema. „Najnježniji“ su zahvat i za zubno meso – nema upala i povlačenja zubnog mesa. Rezultat će biti prelijepi zubi za koje nitko neće moći reći da nisu vaši.

GALERIJA RADOVA SMILE STUDIJA

Izbjeljivanje zubiju-Rijeka

IZBJELJIVANJE ZUBI

Kava, čaj, crno vino ili pušenje ostavilo je traga na vašim zubima?

Promjene boje često zahvaćaju i pojedinačne zube i to najčešće one „mrtve” (bez živca), koji su zbog uznapredovalog karijesa bili podvrgnuti endodontskoj terapiji, odnosno liječenju korijenskog kanala ili su doživjeli neku traumu (udarac ili slično). Mi možemo „oživiti” vaš „mrtvi” zub u samo nekoliko posjeta!

Možda razlog diskoloracije vaših zubi seže daleko u djetinjstvo – zašto biste zbog upotrebe antibiotika, novorođenačke žutice ili porfirije cijeli život bili osuđeni skrivati svoj osmijeh?

Smile Studio vam pruža mogućnost da vaš osmijeh ponovo zablista. Zajedno ćemo odlučiti koji vam od najsuvremenijih materijala i metoda izbjeljivanja najviše odgovara. Postupak možemo napraviti u ordinaciji, ali možemo i izraditi udlagu koju ćete nositi noću. Zamislite, spavate i izbjeljujete zube. Sjajno, zar ne?

ESTETSKI KOMPOZITNI ISPUNI

Zamijenite stare amalgamske plombe kompozitnim ispunima

Kompozit je suvremeni materijal koji je u potpunosti izbacio tamni amalgam. Osim bijele boje i visokoestetskog izgleda, kompozit ima niz svojstava koja ga čine superiornijim u odnosu na amalgam: bolja mehanička svojstva, bolje rubno zatvaranje te manja potreba za brušenjem zuba. Osim toga, istraživanja su dokazala toksičnost amalgamskih ispuna, odnosno njegovih komponenti (živa, bakar, kositar, srebro) koje se metaboličkim putem ulaze vaše tijelo. Toksičnost amalgama povezuje se s neurološkim i probavnim smetnjama, a moguće su i veze s Alzheimerovom i Parkinsonovom bolesti te multiplom skelerozom. Amalgamske plombe posebno su štetne za trudnice jer je dokazano da se živa taloži u bubrezima i jetri fetusa, a može biti prenesena i dojenjem.

Sačuvajte svoje zdravlje i uljepšajte osmijeh – postojeće amalgame zamjenite kompozitom!

Estetski kompozitni ispuni

ŠTO KAŽU NAŠI PACIJENTI

POŠALJITE UPIT ILI NAS NAZOVITE NA +385 (0)51 678 678 ILI 678 679

Dr. Paravić prima rezervacije za zahvate početkom 2023. u Smile Studio ordinaciji.

Rezerviraj svoje besplatne konzultacije ili termin u razdoblju od 21. do 24. svibnja već danas!