Cirkon-keramika naslovna zirconio ceramica

Cirkon-keramika – najsuvremeniji materijal za izradu zubnih krunica

U prijašnjim smo blogovima dosta pisali o krunicama. Spomenuli smo što su to krunice, u kojim slučajevima se izrađuju, koliko traju i kako se održavaju. Zatim smo pisali o vrstama krunica, odnosno o cirkon-keramičkim i metal-keramičkim krunicama. Dotaknuli smo se i samog procesa izrade krunica i pripreme zuba. U ovom blogu reći ćemo zašto je baš cirkon-keramika najbolji izbor ako ste kandidat za krunice i koji su koraci potrebni da vaš osmijeh ponovo zablista.

 

keramicke krunice zirconio ceramica

 

Zašto je cirkon-keramika vaš najbolji izbor?

Cirkon-keramika spada u najnovije materijale za izradu protetskih nadomjestaka koji se koristi u stomatologiji. Ako pričamo o najvažnijim kriterijima koje krunice trebaju zadovoljiti pri nadoknadi zuba, onda su to biokompatibilnost, funkcionalnost i estetika. Cirkon-keramika osigurava sve troje.

Do danas nije zabilježen niti jedan slučaj alergijske reakcije na ovaj materijal što ga čini 100% biokompatibilnim. Osim toga to je materijal na kojem se najteže zadržava plak i bakterije što smanjuje mogućnost upale zubnog mesa, a time se osigurava stabilnost i dugovječnost ovakvih radova.

Izvrsne je čvrstoće i otporna je na lom.

Radi svoje bijele boje i propuštanja svjetlosti (transparentnosti) cirkon osigurava vrhunsku estetiku.

Bitno je da napomenemo i da se cirkon keramičke krunice izrađuju isključivo tzv. CAD-CAM tehnologijom – kompjuteriziranom tehnologijom što osigurava izrazitu preciznost radova.

Zbog svega navedenog, ne čudi da cirkon-keramika sve više istiskuje metal-keramiku iz upotrebe te da je sve traženija na tržištu.

 

cirkon keramika cad cam zirconio ceramica

 

Proces izrade krunica

U Smile Studiu prilikom prve posjete razgovaramo o vašim željama, brigama, obavljamo detaljan pregled u ustima i analiziramo rendgensku snimku vaših zuba. Na osnovu svih informacija predlažemo terapiju uz izradu detaljne ponude.

Naglašavamo kako su analiza, pregled, prijedlog terapije i izrada ponude potpuno besplatni.

Kad se odlučite za cirkon keramičke krunice terapija se odvija u tri posjete.

 

 
Prvi posjet stomatologu

U ovom koraku pripremaju se zubi i uzima se otisak za izradu  krunica. Kako za vrijeme koje je potrebno da se izrade krunice ne biste bili bez zuba, u Smile Studiu u istoj posjeti izrađujemo  i postavljamo privremene krunice.  Ovaj korak, ovisno o broju zuba koji se priprema oduzet će vam 45 do 120 minuta.

Kad laboratorij dobije otisak kreće se u dizajniranje vaših zuba i osmijeha. Kao rezultat njihovog rada dobivamo privremene krunice kao simulaciju budućeg oblika zubiju. Laboratoriju je potrebno od jedan do pet dana, što je i razdoblje do vašeg idućeg dolaska u ordinaciju.

 

Drugi posjet stomatologu

U ovoj posjeti isprobat ćemo privremene krunice koje simuliraju buduće zube. Na ovaj način imamo zajedno (terapeut i pacijent) priliku doživjeti mogući izgled, prokomentirati da li 

nam se sviđa i da li bi nešto htjeli promijeniti. To će trajati od 20 do 45 minuta. Ponekad, kod jednostavnijih radova, ova faza nije niti potrebna.

Zatim opet slijedi razdoblje od jednog do pet dana u kojem laboratorij izrađuje vaše buduće krunice u identičnom obliku kakve su bile prilikom simulacije.

 

Treći posjet stomatologu

Treći i posljednji korak je korak u kojem se krunica trajno fiksira. Ova posjeta traje od 20 do 90 minuta i nakon toga imate kvalitetno i dugotrajno rješenje za ljepši osmijeh.

 

Pogledajte naše ostale blogove vezane uz krunice:

Krunice za zube – U kojim slučajevima ih izrađujemo i kako ih održavati

Zašto su cirkonske keramičke krunice najbolje rješenje za nadomjestak zuba

Kako riješiti problem nedostatka nekoliko zubi

 

Ako imate dodatnih pitanja ili se želite naručiti na besplatan pregled, tu smo za vas.